diPOWERkan oleh , NUFFNANG

Friday, March 25, 2011

HARAPAN .

tahukah anda bahawa harapan boleh membawa kepada kekecewaan ? ya . ianya adalah sangat realiti dan bukan mitos sama sekali . harapan tu juga suatu penyeksaan . pernah kan anda diberi harapan ? atau pernah kah anda memberi harapan ?
sebagai manusia , kita memang tak sempurna . tiada seorang pun manusia yang sempurna melainkan rasul muhammad SAW . aku pun pernah memberi harapan dan aku selalu diberi harapan . memberi harapan itu mungkin khilaf aku . tapi apa kan daya . aku manusia . dan aku juga diberi harapan dan memang ianya satu penyiksaan .

macam yang aku tulis dalam post aku sebelum ni , aku belajar dari apa yang aku lalui . aku jugak ada bagitau yang aku memang seorang yang sangat jujur dan berterus terang . nak kata nak tak nak kata taknak . kenapa nak beri harapan ? harapan selalu nya diberi dalam cinta . tapi bukan cinta sahaja . dalam kehidupan la senang cerita . tapi , yang selalu kita dengar dan lalui , harapan dalam percintaan .

sebabkan aku ni dah lalui pelbagai perkara yang mengecewakan , (cewahhh kecewa konon. hihi) aku belajar dari situ . lelaki zaman sekarang ni jenis pemalu kan ? haa , aku tak remeh . kalau aku suka aku akan bagi tau . kalau dye reject aku , aku blah . tapi maksud reject tu bukan lah reject direct(coverline xD) . aku tau cara dye bila dye tak berapa nak suka . tapi ada jugak lelaki yang macam malu malu meow kan . mereka mengada ngada siket . malu tapi mahu . kalau lelaki macam ni , aku sabar selagi boleh . kalau tak boleh sabar dah , aku tak tunggu lama . angkat kaki blah la kan .

si kacak dan si cantik , aku tau kau kegilaan . tapi kau dah boleh tak payah nak layan semua lah . kalau kau suka yang itu , layan yang itu saja lah . jangan lah nak layan semua pun . kalau yang kau tak berkenan tu , layan biasa biasa2 sudah . tapayah lah dengan si A kau panggil sayang , denag si B kau panggil beby , dengan si C kau panggil manja . layan 1 sudah lah . nanti yang dikejar tak dapat yang dikendong berciciran(wahh pandai dah aku berperibahasa bagai hikhik). kau nak tunjuk kau hebat sangat ke apa ? tak payah lah nak tunjuk kat orang yang kau tu manja manja comel . semua pun kau nak sayang , semua pun kau nak dear . aduhh aku pulak geli rasa macam terpijak tempoyak kat kaki . manje lah sangat . heehhhh

sayang . kau tau makna sayang ? okay memang lah sayang ada banyak . sayang member(kawan) , sayang adik , sayang kakak , sayang cinta . tapi takkan lah kau sayang member pun kau nak panggil sayang bagai ? sayang lah , dear lah , huney la . hadoi . kalau gadis dengan gadis tu okay la . tapi ni aku cakap antara mat dengan minah , minah dengan mat . tapi kalau mat dengan mat tu ... errr . . . aku no komen lah kan .

bila kau dah panggil si polan ni sayang , kire macam kau dah bagi harapan lah . kalau kene yang jenis se-spesis dengan kau yang suka bersayang sayang tu tak pe , ni kalau yang jenis straight to the point tu ? haa . kan dah kire macam bagi harapan . lepas dah panggil sayang , beby , dsb , layan pulak manje manje meow . lepas tu si polan ni pulak tangkap cintan cintun , tibe tibe kau cakap , "i anggap u member je , tak lebih dari tu !". perrrgghhh . kecai kecai hati kawan tu derrr ,(braderr) nahhh(minahh) . dapat pulak yang jenis hati tisu kaca , haa , terus cari flat 22 tingkat , buat bungee jump tanpa tali , sape nak jawabb ??! payah bebb . kalau wa takpe . wa hati jiwa kental !! (nak no kental nye . haha)

klau suka cakap suka , tak payah nak buang masa nak pintal pintal rambut ayat belit belit . buang masa semua tu . dah suka copp cepat cepat . cakap terus , "i suka u , u jangan acept mana mana laki/gadis tau . i cop u dulu" haaa ! kan senang kalau macam tu . tapi andai kata , anda kene reject , tak pe jangan putus asa . kalau anda bebetul suka kat awek/mamat tu try lagi sekali . mana tau dye tengok kesungguhan anda ke .tapi kalau second time pun kene reject , dahh stop . cari awek/mamat lain . mana tau jumpa yang lagi bagus . mungkin yang mereject anda tu ada sebab mereka tersendiri atau mereka ingat mereka barang panas sangat nak jual mahal .

aku suruh korang terus terang/cop awal awal , BUKAN LAH AKU NAK MENGGALAKKAN KORANG BERCOUPLE ATAU BUAT MAKSIAT . TAPI INI UNTUK MENGELAKKAN HATI YANG TERLUKA . KALAU DAH COUPLE/DAH KENE COP, JANGAN LAH PERGI BUAT MAKSIAT . DISITU KESABARAN DIPERLUKAN . TUNGGU HALAL BARU SETTLE LA . JANGAN GELOJOH DERR/NAHH .

apa yang aku cakap , ini yang datang dari hati juga akal aku . aku bukan tunjuk baik aku bukan tunjuk pandai . tapi aku cuba untuk meng-alert kan korang . jangan malu jangan segan untuk tinggal kan komen kat bawah ni . anonymous pun di alu alukan . ini dia bila aku sekali lagi cakap pasal cinta . hahadoii



2 comments:

dely jamaluddin said...

maya awak eja muhammad saw salah..

hatiakalmaya said...

thanks deli :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...