diPOWERkan oleh , NUFFNANG

Wednesday, April 6, 2011

TAK TAHANNNN.

pukul 1 tengah hari , lepas aku beli nasi goreng ayam abang mus , tibe tibe sampai mesej aqilah , membe aku merangkap jiran aku , ouhhh . baru aku teringat aku dah janji dye nak bawak dye jumpa cikgu aku nak tanye pasal no rujukan bla bla bla (maleh nak citer) .
okeh , da setle semua , aku pun balik rumah . sampai je umah , ade lagi mesej masuk . dari si sara . hadoii . aku baru ingat aku nak jumpe dye . haihhhh . telan air liur aku tengok bungkus nasi goreng ayam abang mus . haihhhh . gerak pegi usj 8 . dengan arahan jalan yang diberikan oleh abang kamil , 10 menet aku sampai dah . sampai je , aku pun lepak jap kt cc abang kamil tu . pastu kitorang gerak g padang lalang nak photoshoot si sarah ni dan seterus nye , bla bla bla (booringg )


mungkin nampak sememeh siket . tapi don't judge the rasa by the look derr . nasi goreng ayam rm3.50 , mana nak dapat wehh . sedap tapayah cakap la kan . macam ade ganja wa cakap lu .
okeh , hari ni memang hari gostan dan langgar mungkin . lepas aku penat melayan kerenah si sara ketot tu , aku pun nak gerak balik umah . stat enjin , vroom vroom (saje bakar line) . dengan yakin , aku pun gostan punye gostan (dalam hati sibok pikir nasi goreng ayam abang mus) , 


GEDEGANGGGG !! aku terkesima . . . 


toleh belakang , tak nampak apa apa . 


bukak pintu , keluar kepala , aku tengok terbaring dah lagenda biru yang aku pun tak tau sape tuan punye . aku punye tekedutt , aku membatu dalam keta tak tau nak buat apa . sampai lah abang kamil yang tolong bangun kan motor malang tu . hahahadoii . aku pun sempat kirim salam maaf kat tuan punye motor tu dekat abang kamil . huhu .

keluar je simpang , aku yang baru dua minggu dapat P ni macam biasa lah keliru nak masuk jalan mana . ahhhh ! malas aku nak pikir , selamber tok ayah aku masuk jalan yang aku suka sambil jeling kat sign board tepi jalan . dan ternyata sign board itu langsung tidak membantu . hampeh =.=
tengah aku sibok dok cari jalan , tibe tibe satu perasaan yang sangat biasa aku lalui , pundi kencing aku dah memberontak . 

aiseyyyy . tadi masa kat cc abang kamil , xde plak nak buat hal . aku pun sedaya upaya mempercepat kan perjalanan . 

tengah tengah jalan yang aku tak tau kat mana tu , aku nampak sign board tol . takpelah , aku dah biasa dah bayar bayar tol sesat ni . haihhhh . aku pun get ready lah duit rm 2 kat tangan . aku baru je nak hulur duit , akak tol tu dah hulur tiket tol . tibe tibe tangan aku macam sejuk , weyyyy kat mana aku ni ?? selalu aku tengok bapak aku dapat tiket tol masa nak balik kampung je .


aduhhhh . aku dalam hati dah tak sedap dah ni . aku pun teruskan perjalanan . dalam 5 menet lepas tu aku tengok keliling dah macam highway nak balik kampung aku . tibe tibe aku tengok sign board , "lebuh raya utara selatan " pergghhhhhhh ! aku nak pegi kelantan ke apa ni ? aduhhhhh . takpe takpe . dengan rasa konon konon power , aku pun jalan je . 

jalan punye jalan , aku rasa aku dah menuju ke jalan yang benar . aku nampak plaza tol . dalam hati aku bekata "ni berapa ratus plak aku kene ni ?=.="
aku tengok papan yang ade tulis tulis tu , RM 1.80 . elehhh . murah je . dye punye tiket aku dapat macam aku kene RM 18 ke . haha . aku tanye akak tol tu , mana jalan nak amek , dye kata kanan . aku bile sesat , aku lega sikit kalau jumpa tol , sebab boleh tanya jalan . haha .

bile aku dah nampak sign board "petaling jaya" aku lega dah . walau pun lega dah jumpa jalan , pundi kencing aku mash memberontak lagi ni . aku pun tekan minyak kasi laju sikit , nak cepat sampai . 

sampai je kat jambatan besar dekat area motorola tempat keje lama mak aku yang kini dah convert jadii freescale , aku dah rasa nak pitam dah . kereta punya lah banyak . aduhaiiii .
aku dah tekepit kepit dah ni . aku pusing volume radio . lagu nasyid kat hot fm , aku tengok jam , ouhhh dah nak magrib . tibe aku tengok lampu dah hijau . dengan semangat nye aku tekan clutch , masuk gear , nak pecut lah konon . malang nye , kereta satria depan aku ni punye hegeh hegeh , aku rasa macam nak turun keta , pegi tolak je keta beliau . lagi tiga kereta nak lepas , lampu dah tukar oren , sampai je kat satria ni , boleh plak dye berenti . fuhhhhh . ku punye stress , tapayah cakap la . 
 
aku dah tekepit kepit macam kuih kepit , mata aku dok jeling nasi goreng abang mus . trafic light ni kalau nk tunggu hijau balik memang lama lah . aku rasa pundi kencing aku dah nak explode da ni . haduiii . lampu dah hijau , aku pun semangat nak pecut . 

aku bagi signal kiri , satria depan aku bagi signal kanan . sempat gak aku usha driver nye , pergghhh ! laki bhai ! emsem pulak ! haihhhh . emsem tapi sangat lah bersopan . bagus boleh buat calon ! haha (dan dan je suke bile tengok emsem)

aku dah nak sampai umah , sampai je simpang umah aku , ade pulak keta yang nak keluar . hadoiii . dengan rasa sabar , aku pun gostan balik lah keta , kalau nak lalu dua dua memang besagat la citer nye . takpe . aku sabar . 

sampai je depan umah , aku nak parking . ini yang aku paling lemah nak pusing stering . hadoii . kadang kadang ade gak rasa macam nak pakai basikal je . tapi . . . (ahh lupekan )
 
sekali lagi aku nak gostan . kali ni , aku berhati hati sikit . usha belakang , ok . clearr . aku sempat jeling kat pasu cik mon kat garaj sebelah . betul betul sebelah tayar aku . dengan harapan akan lepas dan tak kena , aku gostan . ahhhh ! sangkaan aku meleset ! slow motion aku tengok tayar aku langgar pasu bunga palma cik mon . tapi dalam hati aku masih berharap tak pecah . 

PRANGG!! pecah . . .

aku usha keliling , line clear . aku keluar keta . kutip pasu . buang dalam tong sampah . perasaan ingin memprotes supaya tiada pasu yang boleh diletak kan berdekatan parking membuak dalam dada . dalam dua minggu ni , dua bijik pasu cik mon aku dah pecah kan =,=
tanpa berlengah . aku lari masuk rumah . . .


ahhhh ... legaaaa . .

6 comments:

gadis kepastian said...

haha alolo mmg hazab pown nak tahan kecing....sabor je laaa

gadis semasa said...

klau dah x thn mcm2 bole jd....hahahaha

мг. вuппу said...

habes pasu bungaa .

Gaban said...

oooo.... abang dah forward kat cik mon..... ko ganti balik pasu dia tu ye!!!! segera

hatiakalmaya said...

abang gaban , simpati lah saya yang tidak berfulus ini . apa kata abang gaban tolong ganti ? hihihihi

Anonymous said...

hyahahahahahahahahhaahhahha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...