diPOWERkan oleh , NUFFNANG

Friday, June 17, 2011

AWAS HACKER DIMANA MANA .

Hacking Malaysia berterusan. ! haaaaa , benda hack ni bukan baru . dah lama sebenarnye . tapi sekarang diorang ni dah berani menonjolkan diri mereka sikit demi sedikit . hoho . AWAS , HACKER ADA DI MANA MANA 
sekarang ni aku nak cerita sikit lah pasal hacker yang ada kat malaysia ni . dan diorang ni pun bukan calang calang orang .

Beberapa kumpulan hackers telah melancarkan serangan keatas beberapa website/laman sesawang Malaysia seperti, http://www.tourmalaysia.com.my/ , http://ezi2care.jkm.gov.my/ dan banyak banyak lagii .

Kumpulan Hackers pemes dan selalu kita dengar :

-Anonymous

-RileksCrew

-DragonForce

Sebelum itu biar aku ceritakan sikit tentang sejarah mereka ni.

Anonymous

Kumpulan hackers antarabangsa yang mengumpulkan hackers di dalam 1 kumpulan bergerak dalam sesuatu operation/operasi. Tidak mengejutkan hasilnya mereka berjaya menyerang website negara dunia pertama seperti Amarika ! haha. Lebih mengejutkan, hackers kumpulan ini kebanyakkannya terdiri daripada golongan Muslims / ISLAM .

Terbaru, #OpTurkey telah berjaya menggodam laman utama kerajaan Turkey dan hasilnya, seramai 30 orang telah ditahan dan 13 daripadanya masih direman sehingga kini ! Cargas betui turki buat keja. hehe

Mereka melakukan perbincangan dan perancangan di ruangan IRC ( Internet Relay Chat )

Paling Terbaru #OpMalaysia

Main operation

-DDoS http://www.malaysia.gov.my

Side operation

-DDoS subdomain of Malaysia's Goverment Sites.

Terbaru, mereka juga menggembar gembur ingin perhatian media untuk operasi Malaysia kali ini. Jadi, sasaran saluran media yang akan menjadi target utama mereka kali ini ialah UTUSAN MALAYSIA .

Operation Malaysia ini telah mendapat banyak sambutan termasuk Rais & Shahidan Kassim. Dan katanya beliau telah mengambil langkah berjaga jaga. betul ke?atau mengambil jalan mudah dengan menutup server ? hahaha .  berusahalah. sebab mereka tidak kenal putus asa. 

Sesuai dengan slogan mereka,

We are Anonymous. We are Legion. We do not forgive. We do not forget. Expect us. "Please expect them successful hacking gomen sites ! hahas..

Maklumat Sulit Tourism Sabah selepas di inject !

Target: http://www.sabahtourism.com/

Host IP:            119.110.108.198

Web Server:     Apache/2.2.3 (CentOS)

Powered-by:    PHP/5.2.10

DB Server:       MySQL

Current User:    belalang@localhost

Sql Version:      5.0.77

Current DB:      diana

System User:    belalang@localhost

Host Name:      sabahtourism.com

Installation dir: /usr/

DB User & Pass:          root:15d72c3f6d461c75:localhost

                        root:15d72c3f6d461c75:127.0.0.1

                        ::localhost

                        belalang::%

                        belalang:2219762c2a20b179:localhost

Data Bases:      information_schema

                        ahmoi

                        ahmoi10_02_2011

                        ahmoiORI

                        angela

                        corpUserMgmt

                        cpaneluser

                        dbmapserver

                        diana

                        dianaORI

                        dianatest

                        geisha

                        indexed

                        indexed_v2 

                        indexed_v3

                        jpgeisha

                        jpn_newsletter

                        kepkas

                        kepkas2

                        kinako

                        korean

                        limesurvey

                        malay

                        mulan

                        myquickpolls

                        mysql

                        partner

                        phplist

                        phplistjap

                        root@10

                        simbo

                        sphider_en

                        sphider_my

                        sphider_sc

                        sphider_tc

                        stbblog

                        stella

                        test

                        tourstat

                        usermgmtDeadlock

                        weather

                        web_visitors

                        webgallery

                        wordpress_jpn

Data Base: diana ,Table:userlist , Total Rows:392

 Maklumat Lanjut boleh tengok di http://pastehtml.com/view/ax3mejiup.html#more

Nampak ruangan password pada link tersebut? Merepek2 kn? Itu namanya encrypted.

Dan kebanyakkan orang tak tau jenis encrypted hash yang digunakan oleh kerajaan yang SUPERSAIYAHEBAT ni. !

Meh sni aku nk bgtau jenis hashnya. Kerajaan menggunakan NTLM Hash. So kalau korang nak tau password diorang, gunalah NTLM Decryptor or korang pun terer tahap SUPERSAIYAHEBAT jugak macam kerajaan, boleh decrypt sendiri. Haha. 

RileksCrew & Dragon Force

Ada sesetengah dari rakyat Malaysia telah terkeliru dengan Anonymous, RileksCrew dan DragonForce.

Anonymous dikaitkan dengan kumpulan RC ( Rilekscrew ) dan DF ( Dragon Force ) . Seperti yang dimaklumkan bahawa Anonymous ingin melancarkan " Operation Malaysia " dengan memberi tarikh / masa dan ruangan sembang mereka di IRC , namunpun begitu kini agak panas dengan isu DF yang menyerang beberapa laman Kerajaan Malaysia ( GOV.my ).

Sebenarnya mereka tidak terlibat secara langsung berkaitan DF menyerang beberapa laman kerajaan walaupun di logo DF terdapat nama Rilekscrew.


Dragon Force ( DF ) merupakan pecahan daripada Rilekscrew dan ini dibuktikan dengan corak serangan mereka yang lebih agresif berbanding Rilekscrew sebelum ini. Jika diperhatikan , DF lebih melakukan serangan pada laman utama ( homepage defacement ) dan disertakan dengan nota kepada pihak kerajaan tentang isu SKMM menyekat laman perkongsian , berbeza dengan RC yang lebih kepada soal keselamatan laman dan mereka hanya mengubah sedikit kod pada laman berkenaan bagi menyampaikan mesej.

Setakat ini, Dragon Force juga telah banyak menggodam laman laman terkenal di malaysia termasuk Politeknik Dan beberapa Facebook Account yang menjadi laman peminat Artis (Fan Page).

kepada awokawok diluar sana , jangan lah mendisplaykan email awok awok dengan rasa bangga nya , kerana awok awok hacker itu juga dengan rasa penuh kebanggaan akan menghack acc anda tak kira la facebook ka , myspace ka , apa apa la acc laman sosial yang ada . kang tak pasal kena buat acc baru .  

haa lagi satu nak pesan , awok awok yang pakai laptop canggih yang ada webcam , or pc yang ada webcam jugak , awas , kerana hacker hacker ini buleh meng ON kan webcam anda tanpa anda sedar . so jangan lah online sambil naked naked ke , or lepas mandi rilek je pakai baju depan laptop yang tengah on .  


kalau tengok orang tu bodo bodo ja , jangan dok perleceh dia . dalam diam dia sebenarnya lebih SUPERSAIYAHEBAT dari  yang hanya hebat diluar tapi sebenarnya ZERO . macam biasa , DON'T JUDGE THE BOOK BY IT'S COVER .

Ok la. Tak leh nak cita lebih dah ni.. ni pun dah terlebih lebih. Kena tangkap buta . gelap masa depan .  Bye bye.


No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...