diPOWERkan oleh , NUFFNANG

Wednesday, June 29, 2011

PENGALAMAN YANG MEMBERI PENGAJARAN .

di suatu petang yang indahhhh , eceehhhhh , ingat ni karangan sekolah rendah ? hahaha . aku nak cerita pengalaman aku semalam . AKU LANGGAR ORANGGGG ! haha . yessss ! ni aku nak citer ni . 

semalam , lepas aku balik keje . pukul 7 , shira mmber aku ajak lepak bertiga ngan mmber aku lagi sorang si rika . nak ikut kan cerita , kitorang bertiga ni memeng berkawan rapat lah . diorang ni je kawan2 aku yang belum pernah jadi penikam belakang . huhuuuu

lepas aku balik kerja , terus aku gi amek diorang nak gi lepak . ikutkan nak pegi lepak bukit gasing , tapi dekn kerana menghadap kan jalan yang penuh sesak dengan kereta , kitorang pun patah balik nak pegi lepak minum . 


niat di hati nak pegi lepak dekat OJ PLACE . tempat makan yang akak aku bawak aku kelmarin . tapiii , malang tak berbau ....

kitorang bertiga ni memang dah agak lame tak melepak bersama sama . kalau lepak pun mesti x cukup korum . maka kami pun banyak benda lah yang nak di kongsikan . sesampai je aku dekat OJ PLACE tuu , aku parking . yang si rika dok meembebel parking aku senget . haiihhhhhhh , aku pun undur lah balik nak betulkan parking . sambil mulut mengomel , mata entah kemana , . . . undurrrrr .... unduurrrr ....


 GEDEGANGGGGGG !!!! ADOIIIIIIIIII .......!!!!!!!

wadefakkkkkkkkkk ...!! dalam hati aku .

im shacking , im shockkkk . apa aku nak buat ? tangan jadi sejuk . mula susah nak menapass . demmmmmmmmm !! aku langgar oranggg !! penyakit gelabah datang dah ni ..



rilek maya rilek maya . kata si syira . 

aku keluar kereta . WOIIIIII !! KAU BAWAK KERETA MACAM MANA HAA BODOH ???! jeritan dilempar oleh si pempuan yang aku langgar tu . aiyoooooo . 

**************************************************************




seribu kemaafan aku mintak kat situ . muka aku dah malu . badan dah ketar . first time kot aku langgar orang .  sebelum ni langgar pasu cik mon ade lahhh . semua orang dok tengok . pempuan tu aku tengok macam dah sakit sangat . aku ajak dia gi klinik dia xmau . aku keluar dompet aku bagi card aku . masa tengah gelabah apa pun aku x boleh nak pk . rasa nak nangis je time tu .


*************************************************************

pukul 10.30 pagi , tengah aku syiok tengok hindustan movie "3 idiots" yang memang awesome gilababeng  patut lah buah hati suggest citer ni . aku nangis kot tengok :') , henpon aku tibe2 bunyik . number tak dikenali . aku angkat . demmmm ! aku kenal suara tu . suara yang sangat bisa memaki aku semalam . 



mintak ganti rugi . rm 200 . untuk duit xray katanya . wadefakkkkk !!! langgar xde lah kuat mana . darah pun xde . patah pun xde aku rasa . okay . hati ngah cuakk , aku pun kata okay kak . saya jumpa akak hari ahad . bawak bill saya settle .

dalam hati aku mmg rasa ade yang tak kena . aku im akak aku kat fb . kak , minah yang aku langgar semalam tu mintak rm 200 . akak aku rilek je reply . "mintak dia bill clinik ngan xray filem semua . bia aku yang jumpa dia malam ni ." 


aku pun text minah tu cancel hari ahad , jumpa malam ni bawak bill dengan xray film .. setengah jam menunggu . no reply . aku tunggu dia punya reply .

tengah aku layan movie tu lagi , lepas 1 jam lebih kurang dia call aku kata tapayah bayar apa2 sebab dia dah buang recipt semua . hahahahahaha . wadefakk . kenapa dari awal aku tak perasan dia nak tipu aku . kalau dia nak mintak tuntutan kat aku takan la dia bodoh nak buang recipt semua kan? aku bodoh ke dia bodoh ? hahahahahaha



************************************************************************


untung ada akak aku . kalau tak sia sia aku kene bayar rm 200 . al maklum lah , akak aku pun keje dengan insurans . soo , memang dia sepatutnya tahu lah prsedure semua . okay , memang aku admit salah aku . memang kawan2 aku pun ada kata , kalau naik kete ngan aku , kene amik insurans . hahaha . BTW , SAPA NAK RENEW INSURANS KERETA , BOLEH CONTACT AKU . KAKAK AKU SUPLY INSURANS KERETA :P


kita kalau tengok orang tu macam bodoh2 jangan la buli dia . jangan la ingat dia akan kene tipu hidup2 . jangan lah amibik kesempatan dalam kesempitan orang kehh ? okay . manager aku ade kat sebelah rilek je aku update blog . hahaha . anddd ! jangan reverse kereta sambil sembang ngan member tanpa tengok belakang . musibah menanti !!!

1 comment:

sierra savierra said...

hahaha most gelabah nite ever..huaaaaaa rindu ko minah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...