diPOWERkan oleh , NUFFNANG

Wednesday, June 8, 2011

rezeki jangan ditolak , maut jangan dicari .

hari ketiga aku bekerja . walaupun kerja yang agak membosan kan , tapi , banyak faedah nye . sepanjang tiga hari ni , apa yang aku buat kat sini ? 


1. online 
2. tengok tv 
3. makan 
4. online 
5. tgk tv
6. buli bangla yang kerja ngan aku ni , suh dia gi beli air dan dia yang belanja 
7. tidur 15minx3 tiap hari di meja receptionist ni .


seronok kan kerja aku ? hahaha . sama je macam yang aku buat kat umah . lebih kurang je . yang beza nye , aku kat umah mengabihkan duit , kalau kat sini aku dapat duit . hahaha . 




hari ni , aku tak tau kenapa rezeki aku agak murah . 3 orang customer beria ria nak belanja aku makan , dan ketiga tiga nya aku tolak dengan baik . sebab apa ? sebab iqbal (bangla yang kerja ngan aku ni ) dah belanja aku the manhattan fish market dengan kenny rogers . trimas kepada beliau . aku pon tak tau apasal bangla ni baik nau dengan aku . 


pukul 1.20 . macam biasa aku tgh dok nengok tv kat reception ni . aku nampak ade sorang customer india ni datang . dia memang dah 2 ,3 hari gak check in sini . aku tengok kat tangan dia ada 2 bag mc donald . aku wat lek je . dia masuk , aku sengih la cam biasa , 




tiba tiba , dia tanya . persoalan yang aku dah jawab semalam , "you sudah makan ?" aku sengih sambil angguk je . dia tanya lagi sekali . aku sengih lagi sambil angguk . "sudah , sudah" aku jawab rilek . dengan rela hati dia hulur bag mc donald tu kat aku . aku pun cam biasa malu malu meoww aku cakap " isudah makan laaa " pastu dia cakap , "tak paaa , i beli dua . untuk u satu ." aku pun sengih sambil cakap trimas . 


orang tua biasa kata , "rezeki jangan ditolak , bala jangan dicari ". kannn ? haha . jimat duit aku satu hari ni . makan minum ditanggung . huheeee :D


niat baik orang jangan lah kita sangka buruk . mybe diorang tengok aku cangokk je kat kaunter ni , tak de makan . padahal kat dalam ni penuh makan . semalam , ade mamat tu belikan nasi goreng , akhirnya tongsampah jugak. haihhh . lepas ni kalau agak agak makan tak abis je aku sedekah kat pak guard tu . 


pada sapa yang ada kat area petaling jaya , tapi takde tempat nak stay sehari dua , meh datang hotel tempat aku kerja ni . diskaunn baeekkk punye aku kasi . alamat ,

50,52,52A jalan pjs 5/30
pusat dagangan petaling
jalan selatan,46151
selangor 

or boleh call 03-77706887 , 03-77706880 cakap nak cakap dengan maya ye :) 

 

k lahh . mekdi sebelah aku ni belum berusik lagi . nak kasi settle jap . chowww :P

  

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...