diPOWERkan oleh , NUFFNANG

Wednesday, December 26, 2012

#17 hilang bukan pelangi .

hari ini aku tak sedih lagi .
tak mengenang lagi .
tak berharap lagi .

kau kata kau suka .
kau kata kau sayang .
aku percaya .
aku dilamun cinta .

sampai satu ketika .
tiba tiba kau tak ada .
tiba tiba kau hilang .

kau tahu pelangi ?
pelangi petang yang datang baik selepas hujan?
yang memberi senyuman setiap insan ?
kau tau bukan ?

kau indah bagai pelangi .
kau juga hilang seperti pelangi .
tiba tiba .

tapi , aku jugak tahu .
pelangi kembali .
kau tidak .
dan aku tak mengharap lagi .
cukup dengan semua memori .
akan aku cari pengganti .
yang akan cinta aku sampai mati .
walau hilang seperti pelangi tapi tetap kembali .
terima kasih untuk memori .



Saturday, December 1, 2012

pencarian .

indah nya cinta yang tak aku sangka 
kau datang membawa duka , gembira dan bahagia 
aku tenggelam dalam arus cinta yang kau bawa 
cinta yang aku sangka kekal selamanya 
sampai satu masa
hilang nya cinta 
entah kemana
tanpa khabar berita 
hilang 
hilang nya cinta yang aku sangka selamanya 
hilangnya bahagia yang aku rasa seketika 
tanpa berita kau pergi 
tanpa kata kau hilang
aku yang tenggelam mencari langkah yang khilaf
persoalan yang tiada jawapan 
pertanyaan yang tiada tujuan
aku terus mencari 
kemana kau si jantung hati 
kemana kau wahai pujaan 
kemana kau wahai pembawa bahagia jiwa
aku masih menunggu 
aku masih menanti
andai kau terus pergi 
aku kan terus menanti 
hingga tiba saat mentari tak kunjung lagi

Friday, August 10, 2012

#15 UNTUK AWEK SAHAJA !

rasanya agak lambat lah kalau wa nak ucap selamat berpose sekarang ni . tapi ,wa pedulik hape . wa nak ucap selamat bepose gak . selamat hari raya nanti lain entry wa hapdet .

sebenanye wa bukan banyak sangat masa nak hapdet blog ni . wa punya assigment dah mengeverest , dateline pun banyak yang dah expired . wa sekarang bizi . tapi dek kerana kesian kan member wa yang amat memerlukan kasih sayang belaian manje seorang awek , wa hapdet gak .




ini bumi . beliau anak jati johor . tahap kehenseman kalau ikut bintang , wa bagi 7/10 . baik hati selalu belanje wa makan . baru baru ni beliau telah merasuah wa bukak pose kat murni untuk suruh wa carikkan awek untuk beliau .





berikut adalah hobi masa lapang beliau . beliau akan berasa tidak keruan jika tidak bergomol dengan dj controller beliau yang amat beliau sayangi . mungkin kerana tak ade awek yang nak kat beliau , beliau hanya mampu berkasih sayang dengan dj controller itu sahaja . 

beliau juga pernah bercita cita mewakili malaysia ke olimpik untuk sukan renang , tapi , beliau tak dapat kerana dulu beliau ada penyakit lemah semangat . beliau juga sangat cemburu melihat pandalela ke olimpik dan pulang dengan gangsa . beliau jeles sekali .





ini adalah haiwan peliharaan beliau . kata beliau , ini ikan siam mari .  tarak jual lain tempat . mahal harganya . tapi wa langsung tak amik pedulik . haiwan yang langsung tak membangkitkan nafsu wa .



ini adalah makanan kegemaran beliau . kata beliau , ini makanan dari surga . awek yang pandai masak chiken chop akan di utamakan .





beliau juga seorang applefag yang tegar . beliau selalu bagitau wa yang jam beliau mahal harganya walaupun wa sedikit pun tak kesah . 



hampir wa lupa . shisha juga makanan ruji bagi beliau . suda wa warwarkan kepada beliau , asap tu makanan jin , tapi beliau cuma memandang wa dengan ekor mata dan riak muka yang langsung tak kesah . 





yang akhir sekali , beliau banyak kali eksyen gambar ni pada wa . kata beliau , beliau nampak sungguh tampan dalam gambar ini . wa endah tak endah saja perbualan yang begitu . 


pada awek awek sekalian , yang single , tahap kecantikan 6-10/10 , yang tak banyak songeh , dan yang berambut pendek diutamakan , boleh kontek wa kat pesbuk . add je wa . jangan segan segan . k wa nak balik nak berbuka . bai .

tapi kalau rasa nak add wa semua tu lambat , bukak pesbuk , search : bumi ipang . nescaya korang akan jumpa makluk nama bumi ni . pm beliau . pasti reply !







Thursday, July 19, 2012

#14 bijak sikit lah bangg .

hellolooo . ada lagi yang tengah marah ? hahaha chill chill . barang yang lepas jangan di kenang ye . hahaha

wa baru je lepas jalan jalan kat pesbuk . tibe2 , jumpa satu status yang berbunyik ,


apakah ini ? takkan kwsp pun nak kaitkan dengan politik ? dulu masa kat sekolah , cikgu ajar kat depan lu pegi ponteng dalam jamban ke apa ? adoi .

berikut adalah komen komen yang diberikan . termasuk komen yang wa rasa bernas dari wa . 


bang , wa harap lu boleh berfikir dengan lebih bijak sikit lepas ni . lu dah lah pakai blackberry . blackberry tu smartphone tau ? so berfikir secara bijak sket . phone dah smart dah , tapi statement tu tak berapa nak semart . buat jadi bahan blog wa je . k wa cau lu . adiosaaa

Thursday, July 5, 2012

#13 khas buat abang rempit semua yang hensem .

aiyooooo . belog wa kena seranggg . abang abang rempit marah nauuu . hahaha . jangan ler marohhh ,hari ni pun nifsu sya'aban kennnnn . maroh maroh nanti tak hemsem . okay lah mandang kan ramai betul yang naik hangin , maka entry ini pun di ujud kan . yang xde kene mengene pun naik hangin , yang naik ekspi naik hangin , yang naik FZ naik hangin , yang naik motobot tu tak pastilah hangin ke idokkk  kan . sampai nak kumpul budak2 motor nak bantai wa pelbagai . adik maya sewwrraammmm nih !

wa bikin entry ni khas buat brado2 yang tengah hangin tu , dan sempena nifsu sya'ban ni , wa nak mintak mahap ler kalau lu orang terase . mahap kan lah penulisan wa yang seberapa ni . kalau lu orang tak mahap kan , susah wa kat padang mahsyar nanti . antara wa dan lu orang ade miskomunikesyen barangkali . lu orang ni pantang agak nya kalau sebut pasal rempit rempit ni . wa ni hidup di taman medan , surga permotoran . macam macam jenis manusia wa dah jumpa .wa memerhati keadaan sekeliling . maka , apa yang wa nampak , wa ekspresikan di belog ini . tak sangka pulak melatops entry ni . yang komen kat fesbuk kemain berjele jele , siap pm lagi . fren request abang abang emsem , tak berenti dari semalam ni .

pendapat orang lain lain , cara penerimaan orang pun lain lain . apa yang wa tulis , tu semua apa wa pikir . negara pun demokrasi kan . so tak payah ler nak ngamok ngamok abang abang semuaaaa . adik maya ni takde orang kenal pun . tak de orang pandang pun tulisan ni . maka nya , jangan lah rasa maruah tercalar bagai ye .

mohon jangan langgar wa kalau jumpa tepi jalan . wa dalam kelas ni . lect wa pun dah saun wa tadi . chalo beteh

Monday, July 2, 2012

#12 khusus buat brado sistor rempit xD

lama betul wa tak menulis . hampir nak lupa plak yang wa ada blog . haha . alahhh , kalau update pun bukan ade yang nak baca ye dak ? haaa nampak tak ayat bersamamu . hahah .

tadi masa wa ondewey nak gi loyat , tibe2 wa nampak ade sorang mamat ni nek ekspi . dari belakang wa tengok , perrgghh kemain gaya . baju AX wa cakap lu . dulu masa wa baru abis sekolah pernah sekali wa masuk butik AX kat pavilion . wa masuk , tengok selai baju , pastu wa keluar balik . asal ? pasal wa rasa nak pitam . tu kalau wa beli tu , mau kene catu makan sebulan tu . tu baru selai baju . kalau wa beli full one set ? tak tiga pat bulan wa catu makan ?

wa bukan nak cakap apa , tapi ada lah wa kenal dua tiga orang brado brado , sisto sisto  ni yang ske pakai barang brended . gaji bukan lah besau mana pun . tapi belanja , kemain . tanak kalah , paling paling nk shopping kuiksiber , ripkel , yang aweks plak rokzi , zara , menggo . kalau baju kat time skuer , selai doploh hengget tu , tak pandang . ape kelasssss .  ada pulak yang wa jumpa , tak dapat beli baju , beli tali gantung henpon pun jadi . tali bodoh gantung henpon tu satu rege namblas hengget kalau tak silap  . kepala bana dia tali bodoh cmtu mahal nak mampos . wa kalau beli tali gantung henpon yang spanbob tu kat pasar baru 3 hengget satu . belen lagi tige blas hengget boleh wa beli sluar bundle selai , tshir selai .  settle one set .

apa yang wa nampak lah , dorang dorang ni amalkan cara hidup "biau pape , asal begayo " . bawak ekspi , pakai arai , bawak ekspi , pakai AX . bonceng awek kat belakang pakai ZARA . ni lagi satu , baju kat zara yang paling murah wa tengok , Tshirt kosong kaler itam yang ade tulis "ZARA"  kat dada tu sampai 90 hengget ! kepala hotak kau . dah lah baju jenis baju kosong yang wa pakai masa subjek PJK masa sekola dulu . tapi ni versi yang darjah satu punya pasal dia kecik . dapat pulak awek beli baju tu selai , hari2 ulang pakai baju yang sama tak bertukar . tak masam ke kak ? asal upload gambo kat pesbuk , pakai baju ZARA . hahaha .

sebenanye kalau nak diikotkan , yang layak pakai baju kuiksiber , ripkel , amani ekscen , ZARA , roksi , menggo tu semua yang income bulan2 paling busuk pun 2k sebulan . kalau gaji 2k pun bajet shopping dalam 5 ratus je sebulan . tapi kalau yang gai 2k bawak ekspi tu , mybe boleh la na shopping sampai 1k sebulan . tapi nak pakai ekspi sampai tua ke bangg ? abang abang peon , adik adik promoter yang gaji 1k , 1.2k tu simpan je lah duit awok tu . buat simpan beli super bike . kalo tunggang ekspi , pakai kuiksiber , tak kena bang . tak kena . nampak beno kene ikat perut nak beli selai baju .

sebananye , niat wa menulis ni bukan ler nak ngutuk ke , ngondem ke , ngejek ke . wa cuma nak bagi pandangan . kalau lu tak buat , tak yah ler terase . kalau mana mana yang komen aneh aneh tu , wa anggap lu orang terasa dan mengamal kan gaye hidup begitu la yek . kite ni kene lah ukur baju kat badan sendirik . kalau duit ade singgit , takkan nak makan ferero rocer ? mana mau nye . beli ler cekelat cloud 9 yang 3 posen tu . belen nye boleh ler beli air kang takut tecekik pulok . ahhahaha . k dah jangan nak sentap sangat . wa bagi pandangan je . lu tak boleh terima , lu punya pasal . wa punya belog , wa punya suka lah . hahahahahaha . nak tido . kbai . lu orang kalau nak komen ngarut2, jangan kutuk wa . dose nanti . hahahaha . kbai bai bai baiiii .


















Monday, April 30, 2012

#11

i prefer to entertain ostriches with small brain and no mind rather than entertain physically human adult with brain , but mentally , they have no brain because they lost it in the jungle while hunting pig

Monday, April 9, 2012

#9

CINTA TU IBARAT HANTUK KEPALA KAT DINDING , LAGI KUAT KAU HANTUK , LAGI SAKIT KEPALA KAU . LAGI KUAT KAU CINTA , LAGI SAKIT HATI KAU 

Sunday, April 8, 2012

#8 orang baik


shhhhhhhh .. diam . wa nak tidor . esok wa nak bangun dengan cergas untuk diperiksa doktor2 yang boleh tahan kacak nya , atau nama lain bakal bakal jodoh wa . wa dah target , kalau tak yang amek darah wa tu , yang check wa pukul 7 pagi .  diam semua diam . pincess nak beradu !

Friday, March 30, 2012

#7 bendera dan PRU

pilihan raya umum semakin hampir . apa kejadah nya jalan rumah wa masih berlopak ??!

setelah wa amati , setiap kali menjelang nya pilihan raya umum , bendara dacing , bendera bulan penuh keliling hijau dengan bendera bulan sabit keliling biru mesti akan bersepah tepi tepi jalan . 

hampir 2 malam wa tak tidur lena akibat menjalani critical thinking memikirkan mengapa bendera2 parti yang bertanding bersepahan di tepi jalan . adakah kerana semakin banyak bendera semakin ramai akan tertarik ? atau semakin banyak bendera , semakin banyak kutu kutu yang dapat upah pasang bendera ? atau semakin banyak bendera , semakin banyak duit bapak wa bayar cukai digunakan untuk membeli bendera ?

adakah pakmat seorang penyokong dacing yang kuat , apabila ternampak bendera bulan sabit , pakmat akan terus mengundi bulan sabit ?

siapa nak tolong wa jawab ? pliss wa merayu . wa tak tenteran selagi takde jawapan .

wa terpikir nak suruk ma wa amik upah jahit bendera .pasti lumayan !

Sunday, March 18, 2012

#6 TMJ dan prince of damansara

wa sekarang dok rancak main twitter . kalau dulu hapdet fesbuk sejam sekali , selera wa dah berubah sekarang . hapdet twitter semenet sekali .

isu sekarang yang tengah rancak dok diperkatakan , 'prince of damansara ' . bilamana TMJ meyuarakan kebencian nya kepada si rapper muda , caprice .

benda ni wa perati , wa rasa benda ni tak patut pun . benda kecik . semua orang pun ada talent , ada bakat sendiri , kalau macam wa , wa ada bakat mengadap laptop sampai lima pagi tanpa makan dan minum . tak semua orang boleh buat kan ? ok wa tau wa hebat . tapayah impress sangat . ok , back to business . setau wa , tugas seorang anak raja bukan la menghentam mana mana penyanyi rap dalam mahupun luar negara . kadang kadang bila wa pikir balik , apa keje anak anak raja ni pun wa tak tau .

dah lama gak wa pikir sebenanya , apa bezanya anak raja dengan anak pak meon , anak cik dolah , anak cik man hujung kampung , mahupun anak pak akob belakang masjid . sama je manusia . bagi wa , anak raja ni cuma bernasib baik , sebab lahir jadi anak raja . lahir lahir je sarung baju emas , duduk dalam istana , makan sedap sedap . bukan macam wa kecik , nak merasa kepsi pun sebulan sekali . tapi wa tetap syukur , wa lahir tak susah .

"One guy being cocky and fake. One Prince voice out. Now Prince is the Bad Guy. I'm used to it. Please entertain me with something new. As long as I cary out my duties and responsibility for my State and for My People. I care less about what negative things people have to say."

ini tweet yang wa baca dari TMJ sendiri yang telah di retweet oleh teman setwitter wa . "As long as I cary out my duties and responsibility for my State and for My People." timbul di benak pikiran wa , apahal TMJ ni dok sebok amek tau pasal mamat caprice ni kalau betul dia buat keja dan tanggungjawab ? buat tak tau sudah . banyak lagi rakyat malaysia ni yang miskin , pape kedana , merempat , dan yang sewaktu dengan nya yang perlukan perhatian dari TMJ sendiri . kalau mamat caprice ni buat salah , panggil mengadap , bagi lah penjara 5 6 tahun ke , settle problem . ni yang dok sebok bertwitter mengata orang tu apahal ? wa rasa macam tak propesional pulak cara ni . macam gaya wa je , tak puas ati kutuk kat twitter .

wa perati gak twitter TMJ ni , banyak gak tweet beliau . banyak gak masa yang beliau ada nak tweet dan me retweet semua penyokong penyokong beliau pasal isu prince of damansara ni . kalau nak diikutkan , banyak lagi benda2 yang perlu di bangkitkan . dengan mengiyakan orang lain memanggil mamat caprice ni ANJING bukanlah sesuatu yang wajar wa rasa . 

TMJ anak raja , mamat caprice ni ntah anak sape2 . wajarlah kalau mamat caprice ni buat something yang bodoh ke , apa ke guna bakat or at least he has some afford untuk dikenali dan mungkin tu sumber rezeki dia . dia bukan nya lahir2 terus hidup senang . so TMJ wat rilek sudah .

wa tulis ni bukan pasal wa nak menderhaka pada raja ke apa . wa cuma nak suarakan pendapat wa . apa yang wa rasa . kalau raja tak dengar suara rakyat , nak dengar suara siapa lagi kan ? tapi wa tak harap pun suara wa sampai . wa ada gak pk consequences entry wa ni , tapi as long as wa tak maki sesiapa , itu sudah kira wa selamat . wa salah , lu orang kasi tegur . wa mintak sorry kalau tak betul . tapi ni yang wa rasa . besar mana pun lu , ingat , tuhan tetap satu . 

wa dengar jugak lagu mamat caprice ni . rare kot budak melayu boleh produce lagu camtu . yang pasal chikaro tu , yang awek awek semua dok maki si caprice ni pasal dorang ingat chikaro tu pelacur . defakk ? chikaro tu kalau ikut yang betul , maksud nye awek hot , awek seuperb . lu orang pakai sedap je tukar jadi pelacur . or mybe lain orang lain ertinya kan ? macam gampang indon dengan gampang melayu . kan lain ?

Thursday, March 15, 2012

#5

di malam yang hening sejuk sejuk separa beku , wa menerai applikasi yang ada kat fesbuk setelah melihat hasil yang memberangsangkan oleh fren di fesbuk wa . RATING FOTO PROFILE nama nya . dari segi gaya bahasa di aplikasi itu , wa dapat agak , itu aplikasi dari jiran negara sebelah , indonesia .

hati wa bergelora menanti keputusan . tak sabar rasanya . 

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-



esok nak wa telefon loyer famili wa . wa nak saman makzugebek . berani dia approve aplikasi biadap seperti ini . sekarang dah malam sangat . ma wa marah kacau orang tengah malam . wa dah hilang sabar . baran wa dah tahap kritikal .  lu tunggu surat loyer wa makzugebek ! 

Wednesday, March 14, 2012

#4

semalam , untuk ke lima kali nya , BGM hampir nak kene clamp . nasib wa memang baik semalam turun je bawah , sang guard tengah ondeway nak clamp . lambat semenet , melayang rm 50 .

mid term c++ memang susah nak mampos  bukan pasal apa , pasal tak baca . takpe . final nanti wa pulun . lepas kelas , wa gerak pusat pelajar nak pegi fax ic dengann lesen , nak setel kan WKX yang cedere parah tu dengan pihak insuran .

lepas setel dengan macha mamak yang fax tu , wa gerak balik ostel . wa memang malas betul nak parking jauh jauh . wa nampak ada satu lot parking , tapi ada kon . wa saspek kat situ memang tak boleh park . tapi disebabkan ada iblis sebelah wa yang nama nye muaz telah menghasut wa paking situ . dengan jayanya wa parking tanpa menyentuh kon dihujung itu .

dalam hati wa memang niat nak pegi tumpang tanya kat guard kenapa ada kon kat situ , tapi belum sempat wa masuk gate , wa dah kene sound , "dik situ takleh parking . tu untuk majlis residen " . sempat jugak dia kagetkan gua dengan pekataaan clamping .

wa hampa dan kecewa . sebelum BGM kene clamp buat kesekian kalinya , wa stat enjin , parking depan cafe yang terletak 50 meter dari tempat kejadian . sambil jalan balik wa sempat fikir , cmne wa nak setle dengan kepala guard yang dah rampas kad matrik wa pasal kes clamp BGM bulan lepas . ye , da sebulan wa takde kad matrik .

#3

laman blog ni bukan lah sengaje wa nak biar kosong , tapi wa bizi . mana nak study lagi , mana nak layan fesbuk lagi , mana nak update twitter lagi . tu tak masuk wa nak pikir sebab musabab kenape wa putus cinta lagi . kompliketed kan ?

kadang kadang tu kesian jugak tengok blog ni sepi je tanpa entry , tapi nak buat cmner , wa kene fokus study . wa dah aim bajet2 je nak kawen setaun lepas wa abis degree . sekarang ni foundation pun x abes lagi , kang kalau kantoi kene extend cmne ? zack zhukairi tu bukan boleh tunggu wa lama lama . haha

wa perati je total view blog ni , hari2 ade gak peningkatan , tapi heran nye , entry wa sebelum ni haram tak de pun yang komen ? ke nak suruh wa buat contest2 gaya awek awek lain buat kontes untuk laku kan blog ? ishhh . feminin sangat tu . yang singgah blog wa ni , cer komen sikit . tinggal no tepon ke , mana tau bosan2 wa boleh mesej .

Monday, March 12, 2012

#2

wa tengah ondeway nak beli air feveret wa , coconut shake . wa sampai simpang tiga . wa tunggu kereta nak jalan . tiba dia masuk simpang tak bagi signal . wa syak dia masa sekolah dia ponteng kelas sivik dan kewarganegaraan . wa nak maki , tapi orang tua . takpe . wa doakan dia dapat hidayah

tadi wa ondewey balik kampus , wa terlepas simpang . kene bayar tol singgit pat posen . yey

#1

banyak dugaan hidup wa sekarang ni .

kene tipu
putus cinta
eksiden nasib tak mati
study tak fokus 
duit tak ada


wa tau dugaan ni tuhan bagi . orang baik selalu kene duga . macam dalam sinetron tv3 tu . orang jahat lambat sikit kene duga . wa rasa wa kena mandi bunga bawah jambatan . eh jangan pandai nak kata wa syirik ke apa . wa kata wa rasa je kan ? 

Wednesday, February 8, 2012

HIDUP

cerita hidup bukan boleh ditulis atas kertas meggunakan pensil . setiap kesilapan , ada si pemadam yang sedia memadam setiap kesilapan , dan si pensil akan kembali memperbetulkan setiap cerita dan si pembaris yang memacu garisan hidup untuk menjdi lurus dan benar . cerita hidup itu kekal , takkan ada pemadam yang akan memperbetulkan setiap yang salah dan takkan ada pembaris yang akan membimbing untuk melukis garis yang lurus atau jalan yang benar .


cerita hidup dipacu oleh kita sendiri . dan yang mencipta jalan itu ? DIA yang maha kuasa . kau takkan mampu berbuat apa apa tanpa izin dan kehendak DIA .


semua yang berlaku , setiap liku , setiap duka ada punca , dan ada hikmah  nya . punca dan hikmah itu adalah dua perkara yang sangat berbeza . kau takkan mampu tahu apa hikmah sebelum sesuatu itu berlaku tapi kau boleh mengkaji apa punca itu sebelum ianya berlaku .


renungkan setiap bait perkataan . setiap baris ayat . kita manusia . takkan tahu apa yang terbuku dihati manusia lain walau bentuk hati itu sama tapi apa yang terkandung takkan mungkin sama . setiap guris yang timbul pasti ada cerita . cerita sebuah kehidupan . semakin banyak guris dan duka , akan ada dua cerita selepas itu . sama ada kau akan lebih kuat dan terus harungi hidup dengan pernuh hormat atau kau akan menjadi pasrah dan terus hidup dibayangi setiap guris dan duka malah mungkin cerita kau akan berhenti dengan ajal yang tidak dijangka oleh izrail itu sendiri .


hidup ini banyak cerita . kau takkan dapat bongkarkan semua . kerana itu manusia bukan seorang untuk merungkai dan menjalani hidup . hidup itu akan lebih indah jika kau bijak mengaturnya .
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...