diPOWERkan oleh , NUFFNANG

Friday, March 30, 2012

#7 bendera dan PRU

pilihan raya umum semakin hampir . apa kejadah nya jalan rumah wa masih berlopak ??!

setelah wa amati , setiap kali menjelang nya pilihan raya umum , bendara dacing , bendera bulan penuh keliling hijau dengan bendera bulan sabit keliling biru mesti akan bersepah tepi tepi jalan . 

hampir 2 malam wa tak tidur lena akibat menjalani critical thinking memikirkan mengapa bendera2 parti yang bertanding bersepahan di tepi jalan . adakah kerana semakin banyak bendera semakin ramai akan tertarik ? atau semakin banyak bendera , semakin banyak kutu kutu yang dapat upah pasang bendera ? atau semakin banyak bendera , semakin banyak duit bapak wa bayar cukai digunakan untuk membeli bendera ?

adakah pakmat seorang penyokong dacing yang kuat , apabila ternampak bendera bulan sabit , pakmat akan terus mengundi bulan sabit ?

siapa nak tolong wa jawab ? pliss wa merayu . wa tak tenteran selagi takde jawapan .

wa terpikir nak suruk ma wa amik upah jahit bendera .pasti lumayan !

Sunday, March 18, 2012

#6 TMJ dan prince of damansara

wa sekarang dok rancak main twitter . kalau dulu hapdet fesbuk sejam sekali , selera wa dah berubah sekarang . hapdet twitter semenet sekali .

isu sekarang yang tengah rancak dok diperkatakan , 'prince of damansara ' . bilamana TMJ meyuarakan kebencian nya kepada si rapper muda , caprice .

benda ni wa perati , wa rasa benda ni tak patut pun . benda kecik . semua orang pun ada talent , ada bakat sendiri , kalau macam wa , wa ada bakat mengadap laptop sampai lima pagi tanpa makan dan minum . tak semua orang boleh buat kan ? ok wa tau wa hebat . tapayah impress sangat . ok , back to business . setau wa , tugas seorang anak raja bukan la menghentam mana mana penyanyi rap dalam mahupun luar negara . kadang kadang bila wa pikir balik , apa keje anak anak raja ni pun wa tak tau .

dah lama gak wa pikir sebenanya , apa bezanya anak raja dengan anak pak meon , anak cik dolah , anak cik man hujung kampung , mahupun anak pak akob belakang masjid . sama je manusia . bagi wa , anak raja ni cuma bernasib baik , sebab lahir jadi anak raja . lahir lahir je sarung baju emas , duduk dalam istana , makan sedap sedap . bukan macam wa kecik , nak merasa kepsi pun sebulan sekali . tapi wa tetap syukur , wa lahir tak susah .

"One guy being cocky and fake. One Prince voice out. Now Prince is the Bad Guy. I'm used to it. Please entertain me with something new. As long as I cary out my duties and responsibility for my State and for My People. I care less about what negative things people have to say."

ini tweet yang wa baca dari TMJ sendiri yang telah di retweet oleh teman setwitter wa . "As long as I cary out my duties and responsibility for my State and for My People." timbul di benak pikiran wa , apahal TMJ ni dok sebok amek tau pasal mamat caprice ni kalau betul dia buat keja dan tanggungjawab ? buat tak tau sudah . banyak lagi rakyat malaysia ni yang miskin , pape kedana , merempat , dan yang sewaktu dengan nya yang perlukan perhatian dari TMJ sendiri . kalau mamat caprice ni buat salah , panggil mengadap , bagi lah penjara 5 6 tahun ke , settle problem . ni yang dok sebok bertwitter mengata orang tu apahal ? wa rasa macam tak propesional pulak cara ni . macam gaya wa je , tak puas ati kutuk kat twitter .

wa perati gak twitter TMJ ni , banyak gak tweet beliau . banyak gak masa yang beliau ada nak tweet dan me retweet semua penyokong penyokong beliau pasal isu prince of damansara ni . kalau nak diikutkan , banyak lagi benda2 yang perlu di bangkitkan . dengan mengiyakan orang lain memanggil mamat caprice ni ANJING bukanlah sesuatu yang wajar wa rasa . 

TMJ anak raja , mamat caprice ni ntah anak sape2 . wajarlah kalau mamat caprice ni buat something yang bodoh ke , apa ke guna bakat or at least he has some afford untuk dikenali dan mungkin tu sumber rezeki dia . dia bukan nya lahir2 terus hidup senang . so TMJ wat rilek sudah .

wa tulis ni bukan pasal wa nak menderhaka pada raja ke apa . wa cuma nak suarakan pendapat wa . apa yang wa rasa . kalau raja tak dengar suara rakyat , nak dengar suara siapa lagi kan ? tapi wa tak harap pun suara wa sampai . wa ada gak pk consequences entry wa ni , tapi as long as wa tak maki sesiapa , itu sudah kira wa selamat . wa salah , lu orang kasi tegur . wa mintak sorry kalau tak betul . tapi ni yang wa rasa . besar mana pun lu , ingat , tuhan tetap satu . 

wa dengar jugak lagu mamat caprice ni . rare kot budak melayu boleh produce lagu camtu . yang pasal chikaro tu , yang awek awek semua dok maki si caprice ni pasal dorang ingat chikaro tu pelacur . defakk ? chikaro tu kalau ikut yang betul , maksud nye awek hot , awek seuperb . lu orang pakai sedap je tukar jadi pelacur . or mybe lain orang lain ertinya kan ? macam gampang indon dengan gampang melayu . kan lain ?

Thursday, March 15, 2012

#5

di malam yang hening sejuk sejuk separa beku , wa menerai applikasi yang ada kat fesbuk setelah melihat hasil yang memberangsangkan oleh fren di fesbuk wa . RATING FOTO PROFILE nama nya . dari segi gaya bahasa di aplikasi itu , wa dapat agak , itu aplikasi dari jiran negara sebelah , indonesia .

hati wa bergelora menanti keputusan . tak sabar rasanya . 

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-



esok nak wa telefon loyer famili wa . wa nak saman makzugebek . berani dia approve aplikasi biadap seperti ini . sekarang dah malam sangat . ma wa marah kacau orang tengah malam . wa dah hilang sabar . baran wa dah tahap kritikal .  lu tunggu surat loyer wa makzugebek ! 

Wednesday, March 14, 2012

#4

semalam , untuk ke lima kali nya , BGM hampir nak kene clamp . nasib wa memang baik semalam turun je bawah , sang guard tengah ondeway nak clamp . lambat semenet , melayang rm 50 .

mid term c++ memang susah nak mampos  bukan pasal apa , pasal tak baca . takpe . final nanti wa pulun . lepas kelas , wa gerak pusat pelajar nak pegi fax ic dengann lesen , nak setel kan WKX yang cedere parah tu dengan pihak insuran .

lepas setel dengan macha mamak yang fax tu , wa gerak balik ostel . wa memang malas betul nak parking jauh jauh . wa nampak ada satu lot parking , tapi ada kon . wa saspek kat situ memang tak boleh park . tapi disebabkan ada iblis sebelah wa yang nama nye muaz telah menghasut wa paking situ . dengan jayanya wa parking tanpa menyentuh kon dihujung itu .

dalam hati wa memang niat nak pegi tumpang tanya kat guard kenapa ada kon kat situ , tapi belum sempat wa masuk gate , wa dah kene sound , "dik situ takleh parking . tu untuk majlis residen " . sempat jugak dia kagetkan gua dengan pekataaan clamping .

wa hampa dan kecewa . sebelum BGM kene clamp buat kesekian kalinya , wa stat enjin , parking depan cafe yang terletak 50 meter dari tempat kejadian . sambil jalan balik wa sempat fikir , cmne wa nak setle dengan kepala guard yang dah rampas kad matrik wa pasal kes clamp BGM bulan lepas . ye , da sebulan wa takde kad matrik .

#3

laman blog ni bukan lah sengaje wa nak biar kosong , tapi wa bizi . mana nak study lagi , mana nak layan fesbuk lagi , mana nak update twitter lagi . tu tak masuk wa nak pikir sebab musabab kenape wa putus cinta lagi . kompliketed kan ?

kadang kadang tu kesian jugak tengok blog ni sepi je tanpa entry , tapi nak buat cmner , wa kene fokus study . wa dah aim bajet2 je nak kawen setaun lepas wa abis degree . sekarang ni foundation pun x abes lagi , kang kalau kantoi kene extend cmne ? zack zhukairi tu bukan boleh tunggu wa lama lama . haha

wa perati je total view blog ni , hari2 ade gak peningkatan , tapi heran nye , entry wa sebelum ni haram tak de pun yang komen ? ke nak suruh wa buat contest2 gaya awek awek lain buat kontes untuk laku kan blog ? ishhh . feminin sangat tu . yang singgah blog wa ni , cer komen sikit . tinggal no tepon ke , mana tau bosan2 wa boleh mesej .

Monday, March 12, 2012

#2

wa tengah ondeway nak beli air feveret wa , coconut shake . wa sampai simpang tiga . wa tunggu kereta nak jalan . tiba dia masuk simpang tak bagi signal . wa syak dia masa sekolah dia ponteng kelas sivik dan kewarganegaraan . wa nak maki , tapi orang tua . takpe . wa doakan dia dapat hidayah

tadi wa ondewey balik kampus , wa terlepas simpang . kene bayar tol singgit pat posen . yey

#1

banyak dugaan hidup wa sekarang ni .

kene tipu
putus cinta
eksiden nasib tak mati
study tak fokus 
duit tak ada


wa tau dugaan ni tuhan bagi . orang baik selalu kene duga . macam dalam sinetron tv3 tu . orang jahat lambat sikit kene duga . wa rasa wa kena mandi bunga bawah jambatan . eh jangan pandai nak kata wa syirik ke apa . wa kata wa rasa je kan ? 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...