diPOWERkan oleh , NUFFNANG

Sunday, March 18, 2012

#6 TMJ dan prince of damansara

wa sekarang dok rancak main twitter . kalau dulu hapdet fesbuk sejam sekali , selera wa dah berubah sekarang . hapdet twitter semenet sekali .

isu sekarang yang tengah rancak dok diperkatakan , 'prince of damansara ' . bilamana TMJ meyuarakan kebencian nya kepada si rapper muda , caprice .

benda ni wa perati , wa rasa benda ni tak patut pun . benda kecik . semua orang pun ada talent , ada bakat sendiri , kalau macam wa , wa ada bakat mengadap laptop sampai lima pagi tanpa makan dan minum . tak semua orang boleh buat kan ? ok wa tau wa hebat . tapayah impress sangat . ok , back to business . setau wa , tugas seorang anak raja bukan la menghentam mana mana penyanyi rap dalam mahupun luar negara . kadang kadang bila wa pikir balik , apa keje anak anak raja ni pun wa tak tau .

dah lama gak wa pikir sebenanya , apa bezanya anak raja dengan anak pak meon , anak cik dolah , anak cik man hujung kampung , mahupun anak pak akob belakang masjid . sama je manusia . bagi wa , anak raja ni cuma bernasib baik , sebab lahir jadi anak raja . lahir lahir je sarung baju emas , duduk dalam istana , makan sedap sedap . bukan macam wa kecik , nak merasa kepsi pun sebulan sekali . tapi wa tetap syukur , wa lahir tak susah .

"One guy being cocky and fake. One Prince voice out. Now Prince is the Bad Guy. I'm used to it. Please entertain me with something new. As long as I cary out my duties and responsibility for my State and for My People. I care less about what negative things people have to say."

ini tweet yang wa baca dari TMJ sendiri yang telah di retweet oleh teman setwitter wa . "As long as I cary out my duties and responsibility for my State and for My People." timbul di benak pikiran wa , apahal TMJ ni dok sebok amek tau pasal mamat caprice ni kalau betul dia buat keja dan tanggungjawab ? buat tak tau sudah . banyak lagi rakyat malaysia ni yang miskin , pape kedana , merempat , dan yang sewaktu dengan nya yang perlukan perhatian dari TMJ sendiri . kalau mamat caprice ni buat salah , panggil mengadap , bagi lah penjara 5 6 tahun ke , settle problem . ni yang dok sebok bertwitter mengata orang tu apahal ? wa rasa macam tak propesional pulak cara ni . macam gaya wa je , tak puas ati kutuk kat twitter .

wa perati gak twitter TMJ ni , banyak gak tweet beliau . banyak gak masa yang beliau ada nak tweet dan me retweet semua penyokong penyokong beliau pasal isu prince of damansara ni . kalau nak diikutkan , banyak lagi benda2 yang perlu di bangkitkan . dengan mengiyakan orang lain memanggil mamat caprice ni ANJING bukanlah sesuatu yang wajar wa rasa . 

TMJ anak raja , mamat caprice ni ntah anak sape2 . wajarlah kalau mamat caprice ni buat something yang bodoh ke , apa ke guna bakat or at least he has some afford untuk dikenali dan mungkin tu sumber rezeki dia . dia bukan nya lahir2 terus hidup senang . so TMJ wat rilek sudah .

wa tulis ni bukan pasal wa nak menderhaka pada raja ke apa . wa cuma nak suarakan pendapat wa . apa yang wa rasa . kalau raja tak dengar suara rakyat , nak dengar suara siapa lagi kan ? tapi wa tak harap pun suara wa sampai . wa ada gak pk consequences entry wa ni , tapi as long as wa tak maki sesiapa , itu sudah kira wa selamat . wa salah , lu orang kasi tegur . wa mintak sorry kalau tak betul . tapi ni yang wa rasa . besar mana pun lu , ingat , tuhan tetap satu . 

wa dengar jugak lagu mamat caprice ni . rare kot budak melayu boleh produce lagu camtu . yang pasal chikaro tu , yang awek awek semua dok maki si caprice ni pasal dorang ingat chikaro tu pelacur . defakk ? chikaro tu kalau ikut yang betul , maksud nye awek hot , awek seuperb . lu orang pakai sedap je tukar jadi pelacur . or mybe lain orang lain ertinya kan ? macam gampang indon dengan gampang melayu . kan lain ?

3 comments:

Anonymous said...

draft yang panjang memang baik. kita dapat berita yang lengkap...Dalam survey yang di buat oleh 938LIVE radio....orang sekarang sama ada yang tua ke muda...malas membacha..Mereka lebeh suka draft yang simple. Ada yang suka mendengar dalam format podcast..dalam mp3..kapada yang suka menulis memang bagus.....tapi biar lah berterusan......apa pun..lambat laun akan menjadi jemu. .....pandangan yang ikhlas dari saya.

Anonymous said...

dude.. betol la pe TMJ tu cakap .
"my duties and responsibility for my state and MY PEOPLE "
dia prince johor . dia uruskan yang johor ja lah . kalau dia nak kena uruskan satu rakyat Malaysia, buat pa ada PM segala ?

untuk depa2 yang dok sibok mengapi2 kan TMJ dengan Caprince tu stop ja lah . x kemana .

ini pendapat den . lau kome tak suka , sorry dude .

Anonymous said...

Prince of damansara ni lu x tau anak sapa?? Demm

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...