diPOWERkan oleh , NUFFNANG

Thursday, July 19, 2012

#14 bijak sikit lah bangg .

hellolooo . ada lagi yang tengah marah ? hahaha chill chill . barang yang lepas jangan di kenang ye . hahaha

wa baru je lepas jalan jalan kat pesbuk . tibe2 , jumpa satu status yang berbunyik ,


apakah ini ? takkan kwsp pun nak kaitkan dengan politik ? dulu masa kat sekolah , cikgu ajar kat depan lu pegi ponteng dalam jamban ke apa ? adoi .

berikut adalah komen komen yang diberikan . termasuk komen yang wa rasa bernas dari wa . 


bang , wa harap lu boleh berfikir dengan lebih bijak sikit lepas ni . lu dah lah pakai blackberry . blackberry tu smartphone tau ? so berfikir secara bijak sket . phone dah smart dah , tapi statement tu tak berapa nak semart . buat jadi bahan blog wa je . k wa cau lu . adiosaaa

Thursday, July 5, 2012

#13 khas buat abang rempit semua yang hensem .

aiyooooo . belog wa kena seranggg . abang abang rempit marah nauuu . hahaha . jangan ler marohhh ,hari ni pun nifsu sya'aban kennnnn . maroh maroh nanti tak hemsem . okay lah mandang kan ramai betul yang naik hangin , maka entry ini pun di ujud kan . yang xde kene mengene pun naik hangin , yang naik ekspi naik hangin , yang naik FZ naik hangin , yang naik motobot tu tak pastilah hangin ke idokkk  kan . sampai nak kumpul budak2 motor nak bantai wa pelbagai . adik maya sewwrraammmm nih !

wa bikin entry ni khas buat brado2 yang tengah hangin tu , dan sempena nifsu sya'ban ni , wa nak mintak mahap ler kalau lu orang terase . mahap kan lah penulisan wa yang seberapa ni . kalau lu orang tak mahap kan , susah wa kat padang mahsyar nanti . antara wa dan lu orang ade miskomunikesyen barangkali . lu orang ni pantang agak nya kalau sebut pasal rempit rempit ni . wa ni hidup di taman medan , surga permotoran . macam macam jenis manusia wa dah jumpa .wa memerhati keadaan sekeliling . maka , apa yang wa nampak , wa ekspresikan di belog ini . tak sangka pulak melatops entry ni . yang komen kat fesbuk kemain berjele jele , siap pm lagi . fren request abang abang emsem , tak berenti dari semalam ni .

pendapat orang lain lain , cara penerimaan orang pun lain lain . apa yang wa tulis , tu semua apa wa pikir . negara pun demokrasi kan . so tak payah ler nak ngamok ngamok abang abang semuaaaa . adik maya ni takde orang kenal pun . tak de orang pandang pun tulisan ni . maka nya , jangan lah rasa maruah tercalar bagai ye .

mohon jangan langgar wa kalau jumpa tepi jalan . wa dalam kelas ni . lect wa pun dah saun wa tadi . chalo beteh

Monday, July 2, 2012

#12 khusus buat brado sistor rempit xD

lama betul wa tak menulis . hampir nak lupa plak yang wa ada blog . haha . alahhh , kalau update pun bukan ade yang nak baca ye dak ? haaa nampak tak ayat bersamamu . hahah .

tadi masa wa ondewey nak gi loyat , tibe2 wa nampak ade sorang mamat ni nek ekspi . dari belakang wa tengok , perrgghh kemain gaya . baju AX wa cakap lu . dulu masa wa baru abis sekolah pernah sekali wa masuk butik AX kat pavilion . wa masuk , tengok selai baju , pastu wa keluar balik . asal ? pasal wa rasa nak pitam . tu kalau wa beli tu , mau kene catu makan sebulan tu . tu baru selai baju . kalau wa beli full one set ? tak tiga pat bulan wa catu makan ?

wa bukan nak cakap apa , tapi ada lah wa kenal dua tiga orang brado brado , sisto sisto  ni yang ske pakai barang brended . gaji bukan lah besau mana pun . tapi belanja , kemain . tanak kalah , paling paling nk shopping kuiksiber , ripkel , yang aweks plak rokzi , zara , menggo . kalau baju kat time skuer , selai doploh hengget tu , tak pandang . ape kelasssss .  ada pulak yang wa jumpa , tak dapat beli baju , beli tali gantung henpon pun jadi . tali bodoh gantung henpon tu satu rege namblas hengget kalau tak silap  . kepala bana dia tali bodoh cmtu mahal nak mampos . wa kalau beli tali gantung henpon yang spanbob tu kat pasar baru 3 hengget satu . belen lagi tige blas hengget boleh wa beli sluar bundle selai , tshir selai .  settle one set .

apa yang wa nampak lah , dorang dorang ni amalkan cara hidup "biau pape , asal begayo " . bawak ekspi , pakai arai , bawak ekspi , pakai AX . bonceng awek kat belakang pakai ZARA . ni lagi satu , baju kat zara yang paling murah wa tengok , Tshirt kosong kaler itam yang ade tulis "ZARA"  kat dada tu sampai 90 hengget ! kepala hotak kau . dah lah baju jenis baju kosong yang wa pakai masa subjek PJK masa sekola dulu . tapi ni versi yang darjah satu punya pasal dia kecik . dapat pulak awek beli baju tu selai , hari2 ulang pakai baju yang sama tak bertukar . tak masam ke kak ? asal upload gambo kat pesbuk , pakai baju ZARA . hahaha .

sebenanye kalau nak diikotkan , yang layak pakai baju kuiksiber , ripkel , amani ekscen , ZARA , roksi , menggo tu semua yang income bulan2 paling busuk pun 2k sebulan . kalau gaji 2k pun bajet shopping dalam 5 ratus je sebulan . tapi kalau yang gai 2k bawak ekspi tu , mybe boleh la na shopping sampai 1k sebulan . tapi nak pakai ekspi sampai tua ke bangg ? abang abang peon , adik adik promoter yang gaji 1k , 1.2k tu simpan je lah duit awok tu . buat simpan beli super bike . kalo tunggang ekspi , pakai kuiksiber , tak kena bang . tak kena . nampak beno kene ikat perut nak beli selai baju .

sebananye , niat wa menulis ni bukan ler nak ngutuk ke , ngondem ke , ngejek ke . wa cuma nak bagi pandangan . kalau lu tak buat , tak yah ler terase . kalau mana mana yang komen aneh aneh tu , wa anggap lu orang terasa dan mengamal kan gaye hidup begitu la yek . kite ni kene lah ukur baju kat badan sendirik . kalau duit ade singgit , takkan nak makan ferero rocer ? mana mau nye . beli ler cekelat cloud 9 yang 3 posen tu . belen nye boleh ler beli air kang takut tecekik pulok . ahhahaha . k dah jangan nak sentap sangat . wa bagi pandangan je . lu tak boleh terima , lu punya pasal . wa punya belog , wa punya suka lah . hahahahahaha . nak tido . kbai . lu orang kalau nak komen ngarut2, jangan kutuk wa . dose nanti . hahahaha . kbai bai bai baiiii .


















Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...