diPOWERkan oleh , NUFFNANG

Monday, July 2, 2012

#12 khusus buat brado sistor rempit xD

lama betul wa tak menulis . hampir nak lupa plak yang wa ada blog . haha . alahhh , kalau update pun bukan ade yang nak baca ye dak ? haaa nampak tak ayat bersamamu . hahah .

tadi masa wa ondewey nak gi loyat , tibe2 wa nampak ade sorang mamat ni nek ekspi . dari belakang wa tengok , perrgghh kemain gaya . baju AX wa cakap lu . dulu masa wa baru abis sekolah pernah sekali wa masuk butik AX kat pavilion . wa masuk , tengok selai baju , pastu wa keluar balik . asal ? pasal wa rasa nak pitam . tu kalau wa beli tu , mau kene catu makan sebulan tu . tu baru selai baju . kalau wa beli full one set ? tak tiga pat bulan wa catu makan ?

wa bukan nak cakap apa , tapi ada lah wa kenal dua tiga orang brado brado , sisto sisto  ni yang ske pakai barang brended . gaji bukan lah besau mana pun . tapi belanja , kemain . tanak kalah , paling paling nk shopping kuiksiber , ripkel , yang aweks plak rokzi , zara , menggo . kalau baju kat time skuer , selai doploh hengget tu , tak pandang . ape kelasssss .  ada pulak yang wa jumpa , tak dapat beli baju , beli tali gantung henpon pun jadi . tali bodoh gantung henpon tu satu rege namblas hengget kalau tak silap  . kepala bana dia tali bodoh cmtu mahal nak mampos . wa kalau beli tali gantung henpon yang spanbob tu kat pasar baru 3 hengget satu . belen lagi tige blas hengget boleh wa beli sluar bundle selai , tshir selai .  settle one set .

apa yang wa nampak lah , dorang dorang ni amalkan cara hidup "biau pape , asal begayo " . bawak ekspi , pakai arai , bawak ekspi , pakai AX . bonceng awek kat belakang pakai ZARA . ni lagi satu , baju kat zara yang paling murah wa tengok , Tshirt kosong kaler itam yang ade tulis "ZARA"  kat dada tu sampai 90 hengget ! kepala hotak kau . dah lah baju jenis baju kosong yang wa pakai masa subjek PJK masa sekola dulu . tapi ni versi yang darjah satu punya pasal dia kecik . dapat pulak awek beli baju tu selai , hari2 ulang pakai baju yang sama tak bertukar . tak masam ke kak ? asal upload gambo kat pesbuk , pakai baju ZARA . hahaha .

sebenanye kalau nak diikotkan , yang layak pakai baju kuiksiber , ripkel , amani ekscen , ZARA , roksi , menggo tu semua yang income bulan2 paling busuk pun 2k sebulan . kalau gaji 2k pun bajet shopping dalam 5 ratus je sebulan . tapi kalau yang gai 2k bawak ekspi tu , mybe boleh la na shopping sampai 1k sebulan . tapi nak pakai ekspi sampai tua ke bangg ? abang abang peon , adik adik promoter yang gaji 1k , 1.2k tu simpan je lah duit awok tu . buat simpan beli super bike . kalo tunggang ekspi , pakai kuiksiber , tak kena bang . tak kena . nampak beno kene ikat perut nak beli selai baju .

sebananye , niat wa menulis ni bukan ler nak ngutuk ke , ngondem ke , ngejek ke . wa cuma nak bagi pandangan . kalau lu tak buat , tak yah ler terase . kalau mana mana yang komen aneh aneh tu , wa anggap lu orang terasa dan mengamal kan gaye hidup begitu la yek . kite ni kene lah ukur baju kat badan sendirik . kalau duit ade singgit , takkan nak makan ferero rocer ? mana mau nye . beli ler cekelat cloud 9 yang 3 posen tu . belen nye boleh ler beli air kang takut tecekik pulok . ahhahaha . k dah jangan nak sentap sangat . wa bagi pandangan je . lu tak boleh terima , lu punya pasal . wa punya belog , wa punya suka lah . hahahahahaha . nak tido . kbai . lu orang kalau nak komen ngarut2, jangan kutuk wa . dose nanti . hahahaha . kbai bai bai baiiii .


















18 comments:

adham said...

Err, tapi kalau jenis mama & papa berduit takpe kan

insan lemah said...

semua bnda tuh ade je la dkt downtown/uptown..mcm la diorng nk bli ori cik adik oii...biar la diorng nk bergaya..wlaupun bnda tuh bukan dri brg yg ori pon..klau x kaya..mcm tu la caranya nk bergaya..klau x smpai mati la diorng x dpt nk bergaya.. n 1 lg..jgn anggap semua org rempit..ade moto senang nk g mne2...cuma klau hujan..mmg la moto kalah dri kereta..so pikir2 kan lah k..

Anonymous said...

Diorang nk bli roxy ke,ape ke,bkn pkai duit acik ko..dh die nk rasa pkai bju yg lg slesa,suke ati die la..bkn die jentik bijik ko pn..org yg bagus xkn mengutuk org lain..dh berjembut pon masih prangai bdk2..aptb..

Anonymous said...

Dowang bergaya pakai baju butik, Naik ekspi ke pakai ARAI ke dowang guna duit sendiri cik oiii. Tak menyusahkn kau pun. Sebagai nasihat. Jangan Jage Tepi Kain Orang adikk oiii.

Anonymous said...

Mak cik bajet good2 ni memg suka.jaga tpikaian org je...ckp mat2 mtor cmtu...ntah2 ko lebih sakai dari diorg...helmet 3k..rim 5k...xkira mtor n pakaian ag....ko nk bcerita agak2 skit la...ntah ko xdara lg pom org xde ambk.port pom...ko nk kisah pasal org len pehal...

kakifly! said...

bodo2 je ko nie..org na pki ap pon jd masala kat ko kan..org pki ex5 pki bju quiksilver ke zara ke lantak same die laa ap ko kesa..ko ckap mcm ko 2 bgus2 je na komen org laen..kalo da bebal 2 bebal juga..lenkali jgn buad blog kalo stkat ad blog dok kutuk2 org...cam cilake prgai ko...lenkali beli buku kat kdai rm2 pi tulis dlm 2..xde pon org na bace so xde la ko dpt maki hamun org..lgpon ko ni kan saving org nye..beli buku mahal nnt ko tulis jgak kdai jual mahal la ap la..rumah xde cermin kew? tgok dri sendri sblom crmah org laen..molot cam bontot ayam! phui!

sprocketlaju said...

bawak ekspi pakai arai tu untuk keselamatan la, dah la helmet berkualiti tu, nak bergaya tu cerita kedua..
takkan tu pun tak boleh nak pikir sendiri.

Anonymous said...

Pui!

huga huga said...

Tergelak aku bace pakai arai tok safety...jatuh tergolek pon dagu calar balar gak bro...unless ko pakai fullface la...baru secure...

huga huga said...

Aku lg sanggup smpn duit beli padding jacket dri beli bju nipis tp mahal tu...atleast tergolek xder calar balar badan...da la pemandu zaman skang mostly cam hampas...bile2 mase je boleh eksiden wor...

mayamasturahahmad said...

yo mista huga huga . hahahaha . me know yu very well . kah kah kah

IZZAT said...

umo pn bru 19.dah hbs blaja blom?klu blaja amik pinjaman pelajaran?ko pun bru nk idup la dik.spender ngan bra pun silap2 mak abah belikan lagi.itu belom kira pad ko lg.kau baru tempuh xsmpai 1% pn life sbgai seorg dewasa tp dah brani nk mengutuk orang scra trbuka mcm ni..mmg blog ko pn..tp bhn tok ko menulis ni tak kena la..ko pikir org akan dpt dosa dari memaki ko tp ko lupa ko dok kutuk ni bkn kpda 1 tp kbykan org yg ko pn x taw bpe rmai.sbgai nasihat kat dak yg blm ckp matang mcm ko ni.remove la post ini.klu rse bslh post mintak maaf.i2 pun klu ko ni reti mintak maaf la.

IZZAT said...

umo pn bru 19.dah hbs blaja blom?klu blaja amik pinjaman pelajaran?ko pun bru nk idup la dik.spender ngan bra pun silap2 mak abah belikan lagi.itu belom kira pad ko lg.kau baru tempuh xsmpai 1% pn life sbgai seorg dewasa tp dah brani nk mengutuk orang scra trbuka mcm ni..mmg blog ko pn..tp bhn tok ko menulis ni tak kena la..ko pikir org akan dpt dosa dari memaki ko tp ko lupa ko dok kutuk ni bkn kpda 1 tp kbykan org yg ko pn x taw bpe rmai.sbgai nasihat kat dak yg blm ckp matang mcm ko ni.remove la post ini.klu rse bslh post mintak maaf.i2 pun klu ko ni reti mintak maaf la.

cuk toda said...

teroknye mental't ko ni... nti ko dh kerja ko tawu dik mayamastura... kate2 ni kena kat ko balik 1 hari nti..(KARMA)

NeXY Fai said...

dah dah... jangan marah2... dia tak paham... sebab tu wujud salah faham... jangan amik ati dah... biar ler dia nak tulis ape pon... satu hari nanti dia akan sedar jugak bila dia pon beli ape2 yg dia kutuk@tulis tu.... untuk pengetahuan adik... kami penunggang motosikal ni pon memiliki sekurang2nya sebuah kereta... ada sebab kenapa guna motosikal.. kita kan duduk kat area lembah klang, so motorsikal lebih praktikal... jadi, jangan heran kalau ada Branch Manager,Senior Exec,Engineer atau sesapa saje yg keje power2 naik ex5 dan pakai baju memahal atau cantik2... bukan peon aje yg naik motosikal yer..... kena ingat tu...

Anonymous said...

Assalam sekapur sireh,
kalau nak lambat sampai ke destinasi, pakai jela kereta sial. kami ni penunggang motor yg hari2 mempertaruhkan nyawa atas jalan raya demi mencari sebaldi emas ko ape tau? tak tau kan? ptuiii
dgn semakin hari semakin banyak driver2 yang noob driving skills, yang menghimpit motorsikal kami ni yang lebih mahal dari kereta diorg tu, yang kalau coverset kami ni pecah harganya lebih mahal dari beli sportrim kereta, yang dimana juga orang2 seperti kamu ni yang baru melangkah ke dunia bermasyarakat yang tak bermasyarakat sangat nye pun hadoi, yang dimana juga kali kedua dengan senang lenangnya judge orang2 seperti kami dengan penulisan tak seberapa nak diterima oleh akal kami yang sangat tingginye pun hattoy (alhamdulillah) , yang penulisan takda certificate dari mana badan pengajian tinggi sangat, yang hanya tau mintak duit mak bapak gi shopping! yang hatinya tak seberapa nak keras kalau aku hamburkan kata-kata kesat bercampur kahak astalabista secara face to face! yang dimana juga jantinanya perempuan yang sensitif sangat tentang perkara-perkara soft! hendak aja aku lihat muka itu terlanggar oleh tayar saiz 180/60.
cuba tunjukkan laman blog ini kat bapa anda jika dia ada lagi, pasti sedih melihat rengekan tuan bukan puteri dia ini tidak dikhabarkan kepada bapanya (maklumlah dah besar). lastly, perasaan orang yang baca entry ni sama seperti kau baca komen aku ini. puihhhhhhh!
Wassalam

Anonymous said...

blah la berlagak kaya konon duit banyak stakat bwk rr lgaq keta aku sembang nk ganti last2 xdak duit..

Anonymous said...

Duit sendiri ka duit mak pak?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...