diPOWERkan oleh , NUFFNANG

Thursday, July 5, 2012

#13 khas buat abang rempit semua yang hensem .

aiyooooo . belog wa kena seranggg . abang abang rempit marah nauuu . hahaha . jangan ler marohhh ,hari ni pun nifsu sya'aban kennnnn . maroh maroh nanti tak hemsem . okay lah mandang kan ramai betul yang naik hangin , maka entry ini pun di ujud kan . yang xde kene mengene pun naik hangin , yang naik ekspi naik hangin , yang naik FZ naik hangin , yang naik motobot tu tak pastilah hangin ke idokkk  kan . sampai nak kumpul budak2 motor nak bantai wa pelbagai . adik maya sewwrraammmm nih !

wa bikin entry ni khas buat brado2 yang tengah hangin tu , dan sempena nifsu sya'ban ni , wa nak mintak mahap ler kalau lu orang terase . mahap kan lah penulisan wa yang seberapa ni . kalau lu orang tak mahap kan , susah wa kat padang mahsyar nanti . antara wa dan lu orang ade miskomunikesyen barangkali . lu orang ni pantang agak nya kalau sebut pasal rempit rempit ni . wa ni hidup di taman medan , surga permotoran . macam macam jenis manusia wa dah jumpa .wa memerhati keadaan sekeliling . maka , apa yang wa nampak , wa ekspresikan di belog ini . tak sangka pulak melatops entry ni . yang komen kat fesbuk kemain berjele jele , siap pm lagi . fren request abang abang emsem , tak berenti dari semalam ni .

pendapat orang lain lain , cara penerimaan orang pun lain lain . apa yang wa tulis , tu semua apa wa pikir . negara pun demokrasi kan . so tak payah ler nak ngamok ngamok abang abang semuaaaa . adik maya ni takde orang kenal pun . tak de orang pandang pun tulisan ni . maka nya , jangan lah rasa maruah tercalar bagai ye .

mohon jangan langgar wa kalau jumpa tepi jalan . wa dalam kelas ni . lect wa pun dah saun wa tadi . chalo beteh

11 comments:

Anonymous said...

Pui!

seven said...

Hahahahah, awak pun taip macam budak baru nak belajar lagi mahu nak cakap main sembur je ? Ayat pun tunggang langgang lagi nak tegur orang ? Wahahahahahahahahah

klako la awak niii ~ hahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahahahahah

off-topic , statement looks weird and unreadable -
budak kecil pun pening nak baca ~

alya adura said...

maya sokong 100%. diorang ni pakai baju memahal ukurlah badan sendiri. baik guna duit tu tolong mak bapak ringankan beban

IZZAT said...

ko dah mule tolong makbapak ko ke masih menyusahkan lagi? jangan tulis ikot sedap hati otak tak pakai. Sbb dah ukur la beli.negara ni memang amal sistem demokrasi.Tapi kalau nak luah ikot sedap ko je pn x blh gak..ilmu dan pengalaman dah cukup ke nak perli orang sesuka hati dilaman public macam ni?

IZZAT said...

tau pun nisfu sya'aba. maaf da mintak.tapi cara ko ni mcm tak ikhlas.bahasa ap ko guna tok tulis blog ni?WA sana WA sini.buat malu cikgu BM ko je.ko jangan ingat yang dok maki ko 2 dak2 sebaya ngan ko je.tahap bapak,pakcik,makcik.dan atok ko pun ad.yang muda senang lupa tapi yang tua dah terasa sampai mati dia bawak. so nasihat yang sama, remove dan mintak maaf menggunakan bahasa yang elok sopan dan sesuai.

Anonymous said...

Salam,bahasa biar elok,jangan nak buat orang naik moto dipandang rendah,tak elok,Cukup 100 orang macam awak ni,pasti Malaysia hancur, jaga diri dah cukup,tahu lah, hak menegur,hak sesama islam, tapi kalau nak menegur macam tu bahasa? jangan kutuk yang rempit2 ni,Allah dah kurniakan akal untuk setiap manusia,jangan lupa minta maaf,bahasa tu tukar. assalamualaikum saudara islam.

AIZAT ARIFFIN ZAINAL said...

apa yang gua dapat tangkap dari gaya bahasa lu, pemikiran lu terlampau narrow lah adik. Biarlah abang2 motor tu naik ex5 janji tidak berhutang 9tahun macam orang naik kereta. Gua tak sentap sebab gua bukan begitu. Gua tegur lu sebab lu merendah2kan martabat orang lain lah adik. Lu ingat lu siapa? Umpama Tuhan yang menjatuhkan hukum? Sudah la adik, berhentilah dari mempersendakan diri sendiri.

AIZAT ARIFFIN ZAINAL said...

apa yang gua dapat tangkap dari gaya bahasa lu, pemikiran lu terlampau narrow lah adik. Biarlah abang2 motor tu naik ex5 janji tidak berhutang 9tahun macam orang naik kereta. Gua tak sentap sebab gua bukan begitu. Gua tegur lu sebab lu merendah2kan martabat orang lain lah adik. Lu ingat lu siapa? Umpama Tuhan yang menjatuhkan hukum? Sudah la adik, berhentilah dari mempersendakan diri sendiri.

NeXY Fai said...

Assalamualaikum.... Mintak maaf ye brado2 dan adik2... saya nak mintak kita sume doakan yang terbaik untuk Penulis blog nie.. maafkan ler dia.. maybe dia belum cukup matang untuk nampak ape yg kita nampak... kita harap penulis blog ni dapat hidayah dari yang MAHA ESA... tunggu dia kawin, lepas dari tanggungjawab parent dia.. nanti dia akan rasa bila dah bekerjaya@bersuami... biar PEMIKIRAN DEWASA mematangkan dia.. Harap takde sesapa dari kawan2 Rider yang menyimpan dendam... Assalamualaikum...

Anonymous said...

tuhan bg rezeki kat kau hidup tu bersyukur la sikit. hidup org pun kau nak kacau kenapa ya? kata taknak orang kacau hidup kau? suka hati kau la nak buat apa gini. apa kata sukahati aku pulak nak bg kau makan guna straw nak? dah takde common sense budak2 abad ni. sikit2 melenting aku tak tau lah kalau mak kau kat rumah tu asyik makan hamburan kau je. semoga Tuhan ampunkan dan bg petunjuk kat hamba dia yang hina ni!

Anonymous said...

pelik betul aku tengok minah ni,kesian kau kan?bahasa tu tolong sopan siket

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...